Vill du ge tyngdlyftningsträningen ett ordentligt försök, men känner att tiden inte räcker till eller att stans gym har alldeles för dyra medlemskap? Ingen fara, träningen behöver absolut inte bli lidande för det.

6854927-deadlift-heavy-weights

Träning och hälsa har blivit riktigt trendigt idag och därigenom har möjligheterna till att träna hemma utvecklats markant, även vad gäller tyngdlyftning. Dels kan du söka på nätet efter effektiva träningsprogram och dels finns det många bra redskap du kan köpa hem, vilket många gånger är exakt samma produkter som återfinns på alla gym, som en praktisk och lättanvänd träningsbänk, hantlar och stänger. Har du bara en stor yta hemma, som ett garage eller en källaryta, har du inga problem att träna tyngdlyftning på hemmaplan.

Fördelarna med att träna hemma är många. Du sparar massor av tid på att inte behöva ta dig fram och tillbaka till ett gym, du slipper trängas med andra och du slipper anpassa dig efter öppettiderna, för att inte tala om att du slipper kostnaden för gymkortet. Det innebär att du i lugn och ro kan träna ifred när det passar dig och riskerna att träningen blir lidande är minimal. Har du mycket annat i livet som tar tid, som jobb, familj, barn och vänner, är det mycket tacksamt och praktiskt att kunna träna hemma.

Det som kan vara bra att tänka på när du tränar hemma är att inte störa grannar eller din familj. Tyngdlyftning har en tendens att låta ganska mycket med stänger som åker i golvet, då det är höga vikter man har att göra med, så tänk på att träna avskilt och i ett rum som tål belastningen det innebär.